Programok

 

Borvidék Félmaraton
bővebb információ: http://borvidekfelmaraton.hu/

image002

 

 

 

Szekszárdi Pünkösdi Hal – és Vad Fesztivál
Szekszárdi programok sorát gyarapítja a belvárosában megrendezésre kerülő a Dél-Dunántúl legnagyobb pünkösdi rendezvénye, a Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál. Az 5 napos rendezvény alapcélja, hogy a térségben élő német nemzetiségűek kultúráját és értékes hagyományait őrizze, ezért ekkor a térségben élő német nemzetiség kultúráját és értékes hagyományait ismerhetik meg a látogatók. A kellemes népzenei, néptánc előadások és a kirakodóvásár mellett lehetőség nyílik megkóstolni a tájjellegű sváb ételeket és a borvidék kiváló borait. A fesztivál ideje alatt sörkert és svábbál továbbá rengeteg fellépő koncertjére várja az idelátogatókat. A borbarátoknak pedig a szekszárdi Pünkösdi Nyitott Pincék kínálják boraikat!

image003

 

 

 

 

 

 

Pünkösdi Nyitott Pince Napok
A bor iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a rendezvényt, amely remek alkalom a borvidékek felfedezésére, új ismeretek megszerzésére, baráti kapcsolatok kialakítására, ápolására, élményekkel teli kirándulásra Szekszárdon.

image004

 

 

 

 

 

45. Gemenci Nagydíj 2016.Nemzetközi Országúti kerékpárversenyt
42.alkalommal rendezik meg a pünkösdi hétvégén a Gemenci Nagydíjat Szekszárd belvárosában és Tolna megye útjain.

image005

 

 

 

Szent-László napok
Szekszárdon a középkor hangulatát idéző Szent László Napok kerülnek megrendezésre június végén. A középkori kalandozás, mutatványosokkal, lovagokkal, finom gasztronómiai különlegességekkel várja a fesztiválozókat.

image006

 

 

 

 

 

2018.09.13-16. Szekszárdi Szüreti Napok 2017
Az év legnagyobb eseménye, igazi összművészeti fesztivál Szekszárdon. Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, borkóstolóval, a tájegységre jellemző ételkínálattal várjuk a városunkba látogató vendégeket. Hivatásos művészek mellett sokféle műfajban amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, utcabál, disco, táncház szórakoztatják a közönséget.

image008

 

 

 

 

 

 

Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő
2012. május 31-én megnyitott Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő hét medencével, óriás csúszdákkal, hatalmas zöldfelülettel és számtalan valóban családbarát szolgáltatással várja a pihenésre, feltöltődésre vágyó vendégeket.

A 3 hektáros új fürdő – amely közúton és vasúton is könnyen megközelíthető – területén a napágyak mellett a több mint 16 ezer négyzetméteres zöldfelület kínál teret a napozásra. Az aktív kikapcsolódást kedvelők a csúszdatorony mögötti homokos “plázson” kialakított strandkézi- és röplabdapályákon hódolhatnak kedvenc sportjuknak, majd elnyújtózhatnak a karibi hangulatot idéző nád-napernyők egyike alatt. A fürdővendégek teljes kényelmét étterem, kávézók, büfék, újságos pavilon és ingyenes parkolás szolgálja.
image001

 

Gemenc kisvasút
Az erdei vasút kiinduló állomása Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban található. Másik végpontja a Szekszárdtól 6 km-re lévő Bárányfok. A kisvasút minden nap menetrend szerint közlekedik. Hétvégén gőzvontatású nosztalgiavonatok is járnak az ártéri erdőben. A téli időszakban zárt fűtött kocsik várják az utasokat. A kisvonatos természetjárás Gemencen kiegészíthető lovasfogatozással, kerékpározással, gyalogtúrával, túravezetéssel, ill. csoportkíséréssel, vagy sétahajózással is.

image003image002